voetbalzone

Babel speelt zich in basis Oranje

30 jul 2008, 17:07
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2008, 17:07
Advertentie
Het Olympisch elftal heeft ook de tweede oefenwedstrijd in aanloop naar de Spelen in winst omgezet. Nadat eerder België met 0-1 was verslagen werd woensdagmiddag in Hongkong Kameroen aan de zegekar gebonden. Dankzij doelpunten van Ryan Babel en Roy Makaay werd het 2-0.

In tegenstelling tot het oefenduel met de Belgen was de formatie van Foppe de Haan nu wel de baas over de tegenstander. Toch kwam de score pas in de slotfase in beweging. Invaller Ryan Babel zette drie minuten voor tijd de 1-0 op het scorebord; niet veel later gaf hij de assist op de 2-0 van Roy Makaay.

Gerald Sibon zag het met lede ogen aan. De Haan gaf eerder al aan dat hij de tandem Sibon/Makaay niet goed vond lopen en ook woensdagmiddag klopte de samenwerking niet. In de rust bleef Sibon in de kleedkamer achter. De spits van SC Heerenveen werd vervangen door Babel, die duidelijk zijn visitekaartje afgaf.

De Haan gaf na het oefenduel met Kameroen aan dat hij Babel vanaf nu verkiest boven Sibon. "Met Babel en Makaay heb je twee jongens die de diepte zoeken", zei de bondscoach over de succesvolle samenwerking tussen Makaay en Babel. "Zij starten samen in de spits in de eerste wedstrijd tegen Nigeria.

Aanstaande zaterdag oefent Nederland voor de laatste keer. De Olympische ploeg van Ivoorkust, die evenals Oranje op de Olympische Spelen present is, zal dan de tegenstander zijn. Op 7 augustus moet de equipe van De Haan er staan: dan wacht het eerste groepsduel met de Nigerianen.
Bezig met laden …