voetbalzone

Babel spreekt wens uit: ‘Ik kan nog steeds meedraaien met Oranje’

Erik van Dam06 jan 2015, 12:06
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2015, 12:06
Advertentie

Jaren geleden had Ryan Babel de wereld aan zijn voeten liggen. De aanvaller klom snel op bij Ajax en verhuisde voor zo’n vijftien miljoen euro naar Liverpool, waar hij voor vijf jaar tekende. Hij redde het echter niet in Engeland en verliet Anfield na drieënhalf jaar weer. Inmiddels speelt hij voor Kasimpasa in Turkije: daar heeft hij altijd een basisplaats en is hij uitgegroeid tot een belangrijke spil in het team van Shota Arveladze.

voetbalzone

Babel speelde tot op heden 44 wedstrijden in de Süper Lig en was daarin goed voor 10 doelpunten. Mochten zijn prima prestaties in Turkije ertoe leiden dat Guus Hiddink hem weer oproept voor Nederland, dan zou de aanvaller dat geweldig vinden. Of die wens ook reëel is, is echter een tweede. Dat erkent Babel zelf in een interview met de NOS. “Ik heb niet het gevoel dat ik in de gaten wordt gehouden.”

“Terwijl ik wel van mening ben dat ik nog steeds mee kan draaien. Ik ben nog fit en speel in de stijl van het Nederlandse voetbal. Ik denk dat ik nog altijd mijn steentje bij zou kunnen dragen”, zegt de 28-jarige Babel. Tussen 2005 en 2011 kwam hij 42 keer uit voor Oranje. Zijn meeste interlands werkte hij af als speler van Ajax en Liverpool.

Ajax gaf hem na de moeizame jaren in Duitsland de kans zijn carrière weer op te pikken. In de zomer van 2012 keerde Babel terug in Amsterdam met een contract voor een jaar. Uiteindelijk speelde hij zestien wedstrijden onder Frank de Boer, scoorde hij vier keer en hielp hij Ajax mede aan de landstitel. Hij is zijn oude club nog altijd dankbaar voor de geste. “Die terugkeer was bewust voor een jaar, om mijzelf weer in de kijker te kunnen spelen. Indirect was het natuurlijk ook de bedoeling om bij Oranje in beeld te komen.”

Bezig met laden …