Babel trefzeker bij simpele overwinning Liverpool

Bart Kruyt15 mrt 2010, 21:55
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2010, 21:55

Liverpool heeft maandagavond wat aan het zelfvertrouwen kunnen werken voor de Europa League-wedstrijd tegen het Franse Lille. De ploeg van Rafael Benítez verloor vorige week nog van de Fransen, én in de competitie van Wigan Athletic, maar maandagavond hadden The Reds weinig moeite met hekkensluiter Portsmouth. Ryan Babel was één van de doelpuntenmakers in de simpele 4-1 overwinning van Liverpool; Dirk Kuyt kwam verrassend genoeg niet in actie.

/

De Katwijker, normaal gesproken altijd zeker van een basisplaats, speelde in de afgelopen weken al niet goed en werd maandag buiten het elftal gelaten door Benítez. Kuyt moest op de bank plaatsnemen en zag Liverpool vanaf die positie een goede wedstrijd spelen tegen Portsmouth, dat de thuiswedstrijd nog verrassend had weten te winnen. Een nieuwe stunt van de Zuid-Engelse brigade zat er maandagavond niet in. Fernando Torres maakte er twee; Babel scoorde ook en Alberto Aquilani noteerde zijn eerste doelpunt voor Liverpool.

De wedstrijd werd in de eerste helft in een tijdsbestek van zes minuten beslist. Na een klein half uur spelen opende Torres de score, na een blunder van Portsmouth-doelman Jamie Ashdown. De goalie schoot de bal tegen Steven Gerrard aan, waardoor Maxi Rodriguez Torres een niet te missen kans kon bieden. Twee minuten later was het opnieuw raak en ditmaal was het Babel die trefzeker was. De aanvaller werd gevonden door Torres, ontweek een tackle en schoot beheerst raak.

Het bleef stormen voor het doel van Ashdown, want vier minuten na de treffer van Babel was het andermaal feest op Anfield. Gerrard kon niet goed bij een voorzet van Torres, maar Aquilani was er vervolgens als de kippen bij om de bal in de korte hoek te schoten. De wedstrijd zat zodoende al snel in het slot en na rust daalde de amusementswaarde. Liverpool leek het wel goed te vinden en spaarde zich voor donderdag, maar wist nog wel één keer te scoren. Aquilani bediende Torres, die dertien minuten voor tijd de vierde treffer maken. Het slotakkoord was vervolgens voor Nadir Belhadj, die de eer voor Portsmouth redde. Het betekende slechts een pleister op de wonden.