voetbalzone

Babel: ‘Wij gaan het als team doen’

01 aug 2008, 13:47
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2008, 13:47
Advertentie
Ryan Babel denkt dat het Olympisch elftal een goede kans maakt op een medaille in Peking. De spits van Liverpool wist in eerste instantie niet of hij wel tijdig fit zou zijn voor het grootste sportevenement ter wereld, maar inmiddels heeft de rappe Amsterdammer zich zo goed als zeker in de basis van het team van Foppe de Haan gevoetbald.

Met Babel en nog zeventien anderen moet Jong Oranje straks laten zien waarom het zich tot twee keer toe mocht kronen tot Europees kampioen. Ondanks de grillige voorbereiding, indiceert het in ieder geval dat er voldoende potentie is binnen de ploeg om mee te strijden voor de prijzen. “We hebben de kwaliteit om ver te komen”, zegt Babel in het Algemeen Dagblad.

“Iedereen die meedoet heeft kans om een medaille te winnen. Er komt alleen wel geluk bij kijken. Ik hoop dat wij dat straks krijgen.” Dat geluk zal nodig zijn om de topfavorieten Brazilië en Argentinië in een later stadium de verslaan. Ondanks de overdaad aan individuele klasse denkt Babel echter dat het geen onmogelijke opgave is de Zuid-Amerikanen huiswaarts te sturen.

“Het kan het juist moeilijker maken om goud te halen”, zegt de aanvaller, doelend op alle sterren binnen die ploegen. “Een topspeler zal wellicht zijn eigen spel willen spelen en minder meeverdedigen. Wij spelen veel compacter. Dat kan zeker een voordeel zijn.” Zo weet hij niet of de onbetwiste superster van het toernooi, Ronaldinho, straks zal schitteren. “Hij móet het doen. Terwijl wij het samen als team gaan doen. Dat maakt het toch makkelijker.”
Bezig met laden …