voetbalzone

Babos laat Nijmegen achter zich en keert terug op het oude nest

Matthijs van Laar21 mrt 2013, 16:27
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2013, 16:27
Advertentie
/

Gábor Babos keert na negen jaar terug bij NAC Breda. De doelman, die als 25-jarige zijn debuut maakte in de Eredivisie bij de Brabantse club, laat NEC voor wat het is en gaat met ingang van 1 juli weer aan de slag bij zijn voormalig werkgever. Dat maken beide clubs donderdag bekend middels de officiële kanalen.

Babos arriveerde in 2000 bij NAC en wist zich al snel op te werken tot eerste doelman. De Hongaar deed het zelfs zo goed, dat hij in 2004 werd overgenomen door Feyenoord. In Rotterdam kon hij niet aarden en al na één seizoen liet hij De Kuip voor wat het was: NEC legde de sluitpost vast en hield hem acht jaar lang aan boord. Voor de Nijmeegse club speelde hij in totaal 244 competitieduels.

“Hoe jammer we dit ook vinden, wij respecteren zijn besluit”, reageert technisch directeur Carlos Aalbers op de website van NEC. Babos tekent in Breda een contract voor één seizoen en zal daar hoogstwaarschijnlijk zijn loopbaan beëindigen. “Nu ben ik toe aan iets nieuws. Dit betekent dat ik terugkeer naar de club waar het allemaal begonnen is”, zegt de 38-jarige keeper, die ook nog 27 interlands voor Hongarije achter zijn naam heeft staan.

Bezig met laden …