voetbalzone

Backe voegt met opstappen nieuw hoofdstuk toe aan Notts-sage

Daniel Cabot Kerkdijk15 dec 2009, 12:02
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2009, 12:02
Advertentie

Notts County kan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Hans Backe heeft zeven weken na zijn aanstelling besloten zijn contract bij de League Two-club reeds in te leveren. De 57-jarige Zweed, goed bevriend met technisch directeur Sven-Göran Eriksson, werd in oktober aangesteld als opvolger van Ian McParland. Beide partijen kwam toen een driejarige verbintenis overeen.

Notts County is sinds de aanstelling van Eriksson als manager voetbalzaken volop in het nieuws. De ambitieuze vierdeklasser komt echter alleen negatief in het nieuws. Zo hield oud-international Sol Campbell het al na een wedstrijd voor gezien, werd McParland op straat gezet toen de club vijfde stond, en bleek Notts financieel gezien helemaal niet sterk in haar schoenen te staan.

Afgelopen weekeinde werd Notts County, dat inmiddels zesde staat in de League Two, door de investeringsmaatschappij van Peter Trembling overgenomen. De zakenpartner van Eriksson (!) maakte een onbekend bedrag over aan het Arabische Munto Finance. Dat consortium was pas sinds vijf maanden de eigenaar van The Magpies.

Bezig met laden …