voetbalzone

Bacuna blij: ‘Hij is echt één van de beste spitsen in de Premier League’

Erik van Dam04 mei 2015, 11:22
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2015, 11:22
Advertentie

Christian Benteke stapte in de zomer van 2012 over van Racing Genk naar Aston Villa en een jaar later voegde Leandro Bacuna zich ook bij de Engelse club. De Nederlandse middenvelder annex verdediger kan het goed vinden met de Belgische aanvaller en geniet volop van diens scoringsdrift. In drie jaar tijd maakte Benteke al 41 doelpunten op de Engelse velden en inmiddels is hij de meest scorende Belg ooit in de Premier League.

voetbalzone

Bacuna en Benteke kunnen het prima met elkaar vinden. “Ik woon een minuutje bij hem vandaan en ga wel eens naar hem toe. Soms hebben we het over zijn toekomst, maar wat er precies zal gebeuren weten we natuurlijk niet. Het zal wel moeilijk worden hem nog hier te houden”, spreekt Bacuna uit in een interview met de Daily Mirror. “Is hij de beste spits in Engeland? Dat weet ik niet, maar hij is wel echt één van de besten in de Premier League.”

“Eerst was hij geblesseerd, vervolgens kwam hij terug en daarna had hij een paar wedstrijden nodig om ‘erin’ te komen. Maar nu doet hij het heel goed”, zegt Bacuna bewonderend. “Voor ons als team is het heel prettig te weten dat hij, wanneer je een wedstrijd aan het verliezen bent, je kan helpen. En als je op weg bent naar de zege, kan hij het voor je afmaken”, aldus Bacuna. Aston Villa staat veertiende, met nog drie ronden voor de boeg. De gedachten gaan echter vast uit naar 30 mei, de dag waarop de FA Cup-finale gespeeld wordt tegen Arsenal.

Bezig met laden …