voetbalzone

Bacuna en Vlaar hopen: ‘Als we winnen, kan ik overal korting op krijgen’

Erik van Dam30 mei 2015, 09:14
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2015, 09:14
Advertentie
voetbalzone

Leandro Bacuna en Ron Vlaar hopen zaterdagavond de finale van de FA Cup te winnen, ten koste van Arsenal. De Nederlandse verdedigers zijn bezig aan hun tweede, respectievelijk derde seizoen in Birmingham en weten dat de stad snakt naar een prijs. In het seizoen 1995/96 werd de League Cup nog eens gewonnen, maar de échte beker van Engeland arriveerde in het seizoen 1956/57 voor het laatst bij de club.

Dat is te lang geleden, beseft Bacuna. In de laatste dagen voor vertrek naar Wembley werd Bacuna door iedereen geconfronteerd met de aanstaande finale. “Ik woon zelf midden in het centrum en moest gisteren nog wat spulletjes kopen in de stad. Iedereen spreekt je dan aan of wenst je succes. Als we winnen, kan ik overal korting op krijgen is me beloofd”, zegt Bacuna lachend in De Telegraaf.

Hij realiseert zich maar al te goed hoe de mensen in de stad verlangen naar succes voor Aston Villa. Drie zesde plaatsen in de Premier League waren het maximaal haalbare voor the Villans in de laatste tien jaar: eremetaal kwam er sinds de jaren negentig niet meer binnen. “Het is voor die mensen 58 jaar geleden dat deze prijs door de club gewonnen is en iets om de slechte jaren in één klap mee achter de rug te laten”, weet Bacuna.

Tegenstander Arsenal won vorig seizoen nog de FA Cup, door Hull City in de eindstrijd met 3-2 te kloppen. In totaal haalden the Gunners achttien keer de finale en elf daarvan werden er gewonnen. Aston Villa haalde de beker zeven keer binnen en moest drie keer het hoofd buigen: de laatste keer dat het misging was in het seizoen 1999/2000. Chelsea won toen met 1-0 door een doelpunt van Roberto Di Matteo.

Bezig met laden …