voetbalzone

Bad boy Barton wijst naar Tévez: 'Zijn gedrag is niet te verdedigen'

Bart Kruyt14 okt 2012, 11:52
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2012, 11:52
Advertentie

We kunnen veel over Joey Barton zeggen, maar hij maakt van zijn hart in ieder geval geen moordkuil. De middenvelder van Queens Park Rangers speelt momenteel op huurbasis voor Olympique Marseille en liet zich ook in Frankrijk al van zijn slechtste kant zien, door een tegenstander te bespugen. Barton zelf walgt echter vooral van Carlos Tévez.

/

Barton en Tévez kregen het vorig seizoen met elkaar aan de stok in de ontmoeting tussen Manchester City en Queens Park Rangers en eerstgenoemde deelt een sneer uit. "Tévez is niets meer dan een huurling", luidt de kritiek van Barton. "Zijn gedrag is niet te verdedigen. Natuurlijk, ik ben een crimineel. Ik heb domme dingen gedaan. Maar Tévez heeft het helemaal bont gemaakt."

"Tévez is in de laatste maanden aan het staken geweest, naar Argentinië afgereisd om een beetje te golfen zodat hij ontslagen zou worden. Als dat niet symbool staat voor alles wat er mis is met de profvoetballers van tegenwoordig, dan weet ik het ook niet meer", vervolgt Barton. "En vergeet trouwens niet dat Tévez mij eerst sloeg."

Bezig met laden …