voetbalzone

‘Baines wil garanties van Man United en twijfelt over zomerse transfer’

Peter Nusselder20 aug 2013, 16:03
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2013, 16:03
Advertentie

Manchester United probeert al geruime tijd om Leighton Baines over te nemen, maar diens huidige werkgever Everton is niet de enige die overtuigd moet worden voordat er sprake kan zijn van een transfer; ook de linksback zelf staat naar verluidt niet te popelen om naar Old Trafford te verhuizen.

/

Trainer David Moyes, die the Toffees deze zomer al wel verruilde voor Man United, waar hij Sir Alex Ferguson is opgevolgd, hoopt dat Baines dezelfde weg wil bewandelen. De 28-jarige verdediger eist volgens Goal echter garanties van de coach en wenst de zekerheid dat hij bij de regerend kampioen van Engeland een basisplaats zal krijgen.

Met het oog op het WK dat in 2014 zal worden gespeeld in Brazilië ziet de Engels international het niet zitten om een seizoen lang op de bank terecht te komen, waarmee zijn positie in de nationale ploeg in het geding zou komen. Op dit moment is Patrice Evra nog de eerste keus als linksback bij Man United, met Alexander Büttner als stand-in. Baines zou er bovendien van balen van de aanhoudende geruchten over zijn sportieve toekomst.

Bezig met laden …