voetbalzone

Bajrami en Toivonen scoren bij rentree trefzekere Ibrahimovic

Erik van Dam11 aug 2010, 21:53
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2010, 21:53
Advertentie

Zweden heeft woensdagavond de vriendschappelijke interland tegen Schotland met een comfortabele zege afgesloten. Zlatan Ibrahimovic luisterde zijn terugkeer in de nationale ploeg op met de openingstreffer in Solna; Emir Bajrami (FC Twente) en Ola Toivonen (PSV) voerden de score verder op (3-0). Zowel Zweden als Schotland ontbrak op het afgelopen WK; beiden starten volgende maand met de eerste duels in de EK-kwalificatiecyclus.

/

Zweeds bondscoach Erik Hamrén koos ervoor om met diverse spelers van Nederlandse clubs aan het treffen met de Schotten te beginnen. Behalve Bajrami en Toivonen kreeg ook Pontus Wernbloom een plaats in de basisopstelling. Marcus Berg bleef tot tien minuten voor tijd op de bank, totdat hij erin kwam voor Johan Elmander. Andreas Granqvist kwam niet binnen de lijnen. Ibrahimovic, die na een kort interlandpensioen van tien maanden weer meedeed met de nationale ploeg, vond al na vier minuten het doel en vestigde daarmee de aandacht op zich.

De verdediging van Schotland lette niet goed op en Bajrami kon de bal in de voet van de lange aanvaller schuiven, die de trekker overhaalde. De vleugelspeler van FC Twente, die een uitstekende pot speelde, maakte er zelf enkele minuten voor rust 2-0 van. Hij kreeg veel ruimte en loste een schot, dat Allan McGregor in problemen bracht. De keeper redde aanvankelijk wel, maar was kansloos op de rebound van Bajrami. De aanwinst van de Tukkers tekende zo voor zijn eerste interlandgoal in vier wedstrijden.

/

Vlot daarna kon Darren Fletcher niet profiteren van een slippertje achterin bij Zweden, waardoor een tegentreffer de ploeg van Hamrén bespaard bleef. Nog voor er een uur verstreken was gooide Toivonen het duel op slot met de derde goal van de avond. De PSV-aanvaller vond voor de tweede keer in acht interlands het doel, nadat hij een voorzet van Kim Källström binnenknikte. De goal had echter afgekeurd moeten worden, daar de bal de achterlijn al had gepasseerd alvorens Källström voorzette.

Omdat dat de arbiter ontging, sloot Zweden af op 3-0. McGregor voorkwam namelijk nog met een prima inzet dat Toivonen nogmaals scoorde. Zweden begint volgende maand in een groep met Nederland, Finland, Hongarije, Moldavië en San Marino aan de plaatsingscyclus voor het EK 2012. Schotland is ingedeeld bij Spanje, Tsjechië, Litouwen en Liechtenstein.

Bezig met laden …