voetbalzone

Bakircioglu: 'Ik haalde mezelf naar Manchester United en Barcelona'

Erik van Dam11 aug 2012, 08:50
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2012, 08:50
Advertentie

Kennedy Bakircioglu's biografie is sinds vrijdag te koop in Zweden en bevat leuke anekdotes over zijn profloopbaan tot dusver. De vleugelspeler, die in het verleden uitkwam voor zowel FC Twente als Ajax, leek als jonge speler voorbestemd om de wereldtop te halen. Dat lukte hem echter niet, maar heel erg vindt Bakircioglu het niet.

/

De nu 31-jarige Bakircioglu heeft er weet van dat hij in het computerspel Championship Manager dusdanig goed werd gemaakt, dat hij hoge verwachtingen creëerde bij supporters en liefhebbers van die game. Hilarisch genoeg vond de Zweed het zelf ook een interessant spel en startte hij een loopbaan waarbij hij zichzelf telkens prominent maakte. “Ik besloot in de schoenen van Sir Alex Ferguson te stappen en trainer te worden bij Manchester United”, schrijft Bakircioglu in zijn levensverhaal.

“En toen haalde ik mezelf naar die club. Ik zette mezelf centraal op het middenveld en duwde David Beckham opzij, naar rechts. Hij mocht wel de vrije trappen blijven nemen natuurlijk, want daarin was hij de meester. Ik trok mezelf ook aan toen ik daarna trainer werd van Barcelona en weet nog, dat ik het geweldig vond mijn naam tussen al die sterren te zien staan. Ook al was het maar een computerspel. Ik speelde 'op tien' en Ronaldinho maakte plaats: het werkte nog ook.”

/

Bakircioglu legt in zijn biografie uit dat hij het helemaal niet erg vindt, dat anderen hem nog vaak herinneren aan hoe goed hij was in het fameuze spel. “Fantastisch, toch? Mensen hebben het er al tien jaar over; vrienden, teamgenoten, volkomen vreemden. Het gebeurde van tijd tot tijd dat een supporter na een wedstrijd naar me toe kwam en me zei hoe goed ik in zijn versie van het spel was geworden. En mensen zeiden dat ik weigerde naar hun club te komen. Ik zal dus wel kieskeurig zijn geweest, haha. Daarna begon ik het zelf te spelen.”

In werkelijkheid zit Bakircioglu op dit moment zonder club: na twee jaar werd zijn contract bij Racing Santander niet meer verlengd en nu lonkt voor hem een terugkeer naar Hammarby in de Zweedse competitie. “Ik heb vorig seizoen veel voetbal moeten missen, dus ik wil vooral graag weer spelen en ervan genieten. Ik kan nog steeds mee op een hoog niveau, ook al liggen Manchester United en Barcelona nu waarschijnlijk achter me. Maar mochten zij nog een goede nummer 10 zoeken; ze mogen me bellen!”

Bezig met laden …