voetbalzone

Bale dreigt zeven jaar oud record te verliezen aan ‘nieuwe Bale’

Erik van Dam10 okt 2013, 12:05
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2013, 12:05
Advertentie

Het ziet ernaar uit dat Gareth Bale een record kwijt gaat raken. De vleugelspeler van Real Madrid was in mei 2006 pas 16 jaar en 315 dagen oud, toen hij zijn officiële interlanddebuut mocht maken voor Wales. De nationale bond van het land heeft nu echter Harry Wilson opgeroepen voor het tweeluik in het slot van de WK-kwalificatiereeks, zo brengt het donderdag naar buiten.

Vrijdag speelt Wales tegen Macedonië en vier dagen later sluit men de kwalificatiecyclus af in en tegen België. De linksbenige Wilson, die net als Bale op de linkerflank speelt, is opgeroepen voor de twee duels. Hij maakt momenteel deel uit van de jeugdopleiding van Liverpool en moet zijn officiële debuut nog maken. Bondscoach Chris Coleman riep hem op, omdat Wilson indruk maakte bij Wales Onder-17 tegen Hongarije, Schotland en Slovenië.

Coleman mist diverse spelers voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden. Wales is al uitgeschakeld en de duels doen er niet meer toe, maar Coleman wil wel een competitief elftal neerzetten. Wilson mag nu dromen van een vroeg debuut bij de nationale ploeg. Als hij vrijdag al debuteert, verbreekt hij Bale’s record met 112 dagen. Wilson staat in eigen land al bekend als ‘de nieuwe Gareth Bale’.

Bezig met laden …