voetbalzone

‘Bale en ik hebben geen ruzie meer, ik geniet ervan naar hem te kijken’

Erik van Dam21 mrt 2013, 14:23
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2013, 14:23
Advertentie

Vrijdagavond staan Schotland en Wales in de WK-kwalificatiereeks tegenover elkaar en dat is voor Charlie Adam en Gareth Bale een pikante confrontatie. De twee vochten de laatste seizoenen een paar stevige duels uit en bij één daarvan raakte Bale zelfs geblesseerd. Adam bezweert echter dat er niets aan de hand is tussen de twee en dat hij na afloop prima zijn shirt wil ruilen met dat van Bale.

/

Vorig seizoen, toen Adam nog voor Liverpool uitkwam, maakte Bale hem uit voor ‘lafaard’. Tijdens een wedstrijd in de voorbereiding beging Adam namelijk een behoorlijk harde tackle op de Welshman, die hem een seizoen eerder al drie maanden aan de kant had geschopt met een enkelblessure. Voor Bale was de maat vol na twee van zulke charges en dus noemde hij Adam een laffe schopper.

Enkele maanden geleden haalde Bale zijn sportieve gram op Adam. Tijdens de interland Wales-Schotland scoorde the Welsh Wizard twee keer en werd Adam belachelijk gemaakt omdat hij Bale absoluut niet in bedwang wist te houden. Alles lijkt nu weer normaal. “Ik heb hem in oktober laten scoren”, zegt Adam met een knipoog in de Engelse pers. “Ik heb er nooit met hem over gesproken, maar dit soort dingen gebeuren. We hebben twee incidentjes gehad, maar hij is gewoon een topspeler.”

“Ik denk dat hij in de toekomst voor een absolute topclub zal uitkomen”, voorspelt de Schot nu complimenteus. “We hebben onze ruzies achter ons gelaten, zijn carrière is opgebloeid en hij speelt nu fantastisch. Bale is nu echt een speler tegen wie je graag uitkomt en van wie ik geniet. Al hoop ik wel dat hij vrijdag onzichtbaar zal zijn”, voegt Adam er keurig aan toe.

Bekijk hier de eerste overtreding van Adam op Bale:

Bekijk hier het doelpunt van Bale in oktober:


Bezig met laden …