voetbalzone

Bale en Ramsey ontbreken bij Wales tijdens ontmoeting met Oranje

Erik van Dam04 nov 2015, 11:42
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2015, 11:42
Advertentie

Bondscoach Chris Coleman van Wales roept de twee grootste sterren van de nationale ploeg niet op voor de oefeninterland tegen Nederland op 13 november. Zowel Gareth Bale als Aaron Ramsey zal niet in actie komen tegen Oranje: ze zijn niet geheel fit en worden gespaard om niet nog verder belast te worden. Hun clubs zullen daar niet rouwig om zijn.

voetbalzone

Vorige maand kreeg Coleman kritiek op zijn beslissing om Bale en Ramsey twee keer negentig minuten mee te laten spelen in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Andorra. In die laatste wedstrijd was Wales al zeker van het ticket voor volgend jaar zomer, dus vonden de critici dat Coleman hen niet had moeten opstellen.

Bale miste de voorbije vier wedstrijden van Real Madrid door een kuitblessure. Dinsdag was hij niet van de partij tegen Paris Saint-Germain en zei coach Rafael Benítez dat de Welshman ‘er weer aan zit te komen’. Komend weekend ontbreekt hij misschien nog tegen Sevilla, maar de bedoeling is dat the Welsh Wizard zeker weer inzetbaar is tijdens El Clásico op 21 november. Minuten maken tegen Nederland past niet in het plaatje.

Ramsey liep reeds een hamstringblessure op en Arsène Wenger zei al dat hij de middenvelder misschien meer rust had moeten geven. Tot de interlandperiode zou Ramsey sowieso niet inzetbaar zijn voor zijn club, maar Coleman neemt ook geen risico’s en roept hem niet op voor de ontmoeting met Nederland. Onder meer Joe Allen (Liverpool) en Ben Davies (Tottenham Hotspur) maken wel deel uit van de Welshe selectie.

Bezig met laden …