voetbalzone

Bale heeft 'kleine schok' voor ogen als Wales Engeland ontmoet

Erik van Dam14 okt 2010, 08:04
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2010, 08:04
Advertentie

De ontmoeting staat pas gepland voor maart volgend jaar, maar Gareth Bale gooit nu vast wat olie op het vuur voor de interland tussen Wales en Engeland, in Cardiff. De linkshalf verdient zijn brood bij Tottenham Hotspur, maar vergeet dat even als hij namens zijn land de degens kruist met The Three Lions, in de EK-kwalificatiereeks. “We willen daar niet met lege handen achterblijven. We gaan alles geven en voor een kleine schok zorgen”, aldus Bale.

/

De Britse clash wordt, nu al, door fans van beide nationale teams beschouwd als een groot duel. Engeland haalde zeven punten uit de eerste drie duels en Wales staat nog op nul. Een goed resultaat voor de kleinere Britse natie zou de zaken kunnen doen keren, beseft ook Bale. “Het is een gigantische rivaliteitswedstrijd, en wij gaan er 110 procent voor geven”, kondigt hij in gesprek met The Guardian vast aan. “Zij denken uiteraard dat ze op een goede dag iedereen kunnen kloppen.”

“Ik denk dat wij daarentegen zonder enige zorgen moeten gaan spelen. Als onze tactieken kloppen in die wedstrijd, en we spelen zoals we weten dat we kúnnen spelen, is er geen reden waarom we daar geen resultaat bij kunnen boeken. Maar een klein land als het onze heeft wel al haar topspelers nodig om grote landen te verslaan”, beseft Bale zich terdege. Aaron Ramsey en Jack Collison moeten er in maart weer bijkomen na lange blessures, evenals Craig Bellamy.

Bezig met laden …