voetbalzone

Bale: ‘Het gesprek duurde precies één seconde, ik zei: ‘nee, nooit!’’

Erik van Dam15 okt 2015, 09:10
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2015, 09:10
Advertentie
voetbalzone

Wales plaatste zich vijf dagen geleden voor de eerste keer in zijn geschiedenis voor het EK, door als runner-up te eindigen in Groep B van de kwalificatiereeks. Voor sterspeler Gareth Bale komt daarmee een droom uit, want hij wilde altijd al deelnemen aan een groot toernooi. Bale werd als jonge jongen wel benaderd door Engeland, maar wees de mogelijkheid af om als international dat shirt te dragen.

“Ik was toen echt nog erg jong en mijn zaakwaarnemer was er ook bij betrokken, maar het was een gesprek dat precies één seconde duurde. Ik zei alleen ‘nee, nooit’. Ik kom uit Wales en ik houd van Wales. Iedereen weet hoe fijn ik het vind om voor Wales uit te komen. Mijn oma is Engelse, maar ik ben een Welshman. That’s it. Ik heb het nooit gezien als een serieuze optie”, verduidelijkt de flankspeler in een interview met de Daily Mirror.

Hij is blij dat hij destijds die beslissing nam: het heeft zich nu uitbetaald. “Het voelt nog steeds een beetje alsof ik droom. Iedere kwalificatiereeks weer riepen we dat we er nu graag bij wilden zijn, maar ditmaal geloofden we er meer in. Een paar van ons hebben al vijftig interlands gespeeld en hoewel de druk toenam, probeerden we onszelf niet gek te maken. Zodra de bal rolde, nam het momentum het over”, zegt Bale gelukkig.

Bezig met laden …