voetbalzone

Bale-hype gaat verder in Wales: ‘Ik dacht even dat we verkeerd zaten’

Thijs Post13 aug 2013, 18:34
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2013, 18:34
Advertentie

Gareth Bale heeft zich bij de nationale ploeg van Wales gemeld voor de vriendschappelijke interland tegen Ierland, maar de kans is nihil dat de vleugelspeler woensdag in actie komt. Tottenham Hotspur-middenvelder Bale is nog niet helemaal fit en bondscoach Chris Coleman wil geen risico nemen met de man die in verband wordt gebracht met een megatransfer naar Real Madrid.

/

Er was bij de training een grote toeloop van toeschouwers en journalisten en de meeste mensen kwamen om een glimp op te vangen van Bale. “Er waren meer mensen dan normaal. Ik dacht eerst dat we op de verkeerde plek waren”, zegt een lachende Coleman tegen de Britse media. “Er is natuurlijk een hype gaande rond Bale of hij de transfer gaat maken, dus er waren veel mensen die er normaal gesproken niet zijn.”

De keuzeheer weet dat Bale sukkelt met een voetblessure. “We kunnen dus niet van hem verwachten dat hij in actie komt tegen Ierland, dat zou gevaarlijk zijn. We hebben respect voor Tottenham Hotspur en onze medische staf concludeerde ook al dat het risico te groot zou zijn. Hoe sterk hij ook is, hoe goed hij ook is, ik neem het risico niet.”

Bezig met laden …