voetbalzone

'Bale kan de Welshe bond aanklagen op basis van discriminatie'

Erik van Dam18 jan 2011, 18:25
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2011, 18:25
Advertentie

De Welshe bond kan volgens de wet voor het gerecht worden gedaagd in haar weigering mee te werken aan de Olympische droom van Gareth Bale. De vleugelflitser uit Wales weet dat zijn land deelname aan een EK of WK haast wel kan vergeten en hoopte met een Brits team deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. De voetbalbond van Wales weigert echter om Bale vrij te geven. Dat is tegen de regels, zegt Lord Moynihan tegen de Evening Standard.

/

“Als Gareth Bale in aanmerking komt voor selectie, en als de FA besluit dat hij in het team hoort, dan wordt hij geselecteerd. Althans, dat verwacht ik”, zegt Moynihan. “Als de bond sancties neemt tegen een speler, kan die de rechtszaal opzoeken op grond van discriminatie. Hebben spelers het idee dat zij uitgesloten worden van een team om een niet-logische reden, dan mogen ze die aanvechten.”

Bale wordt gezien als één van Europa's beste spelers op zijn positie en zag zijn transferwaarde in 2010 fors stijgen door enkele indrukwekkende prestaties. De Welshe bond blijft echter bij haar standpunt; het staat niet toe dat een speler uit Wales ook het elftal van Groot-Brittannië vertegenwoordigt op de Spelen van 2012 in Londen. Bondspreses Jonathan Ford reageerde afwijzend op de hoop van Bale om volgend jaar in Londen van de partij te zijn.

Bezig met laden …