Bale maakt zich tijdens nederlaag in Sevilla niet populair bij Real Madrid

Daniel Cabot Kerkdijk26 mrt 2014, 23:25
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2014, 23:25

Hoewel Gareth Bale met veertien doelpunten en veertien assists aan een sterk debuutseizoen bij Real Madrid bezig is, verwacht men in Spanje toch meer van de zomerse topaankoop. De media in het Zuid-Europese land zetten in de nacht van woensdag op donderdag, na de 2-1 nederlaag in en tegen Sevilla, vraagtekens bij twee specifieke acties van de Welshe linkspoot.

Twintig minuten voor tijd koos Bale ervoor om van schoeisel te wisselen; de schoenen die hij nota bene onlangs vol trots aan de media presenteerde. De afwezigheid van de Welshman, die in minuut 25:34 van de tweede helft naar de kant ging, kan als cruciaal worden beschouwd in de 2-1 van Carlos Bacca. Rechtsback Daniel Carvajal ging mee naar voren om de opkomende Vitolo onder druk te zetten, een taak van Bale, maar de bal kwam alsnog bij Ivan Rakitic terecht. De Kroaat, die dit seizoen de meeste assists achter zijn naam heeft staat, ontdeed zich op geniale wijze van Pepe, die niet meer op zijn oorspronkelijke positie stond, en gaf de pass waaruit Bacca in minuut 26:53 van de tweede helft de 2-1 maakte. Bale zag het op dat moment nog allemaal vanaf de zijlijn toe.

In de slotminuten maakte Bale zich naar verluidt niet populair bij Cristiano Ronaldo. Real Madrid kreeg een vrije trap op een uitstekende plaats en Ronaldo maakte zich op voor een schot. Het was echter de Welshman die de vrije trap nam. Het leer ging over het doel van Beto. Ronaldo oogde verontwaardigd, maakte armgebaren naar de bank van Real Madrid en liet zijn ongenoegen blijken. Carlo Ancelotti probeerde de kwestie na afloop in de doofpot te stoppen. “Ronaldo reageerde zo omdat we aan het verliezen waren”, verzekerde de oefenmeester van Real Madrid.