voetbalzone

‘Bale moet met interlands rekening houden met dubbele dekking’

Robert Smid12 okt 2010, 09:15
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 09:15
Advertentie
/

De ster van Gareth Bale lijkt met de maand te rijzen. De middenvelder van Tottenham Hotspur heeft zich al genesteld tussen de betere spelers van de Premier League en is bij Wales nu, ondanks zijn jonge leeftijd, al de vedette van het elftal. De linkermiddenvelder kan er echter op rekenen dat hij tijdens de wedstrijd van dinsdag, als hij met zijn vaderland op bezoek gaat in Zwitserland, goed in de gaten gehouden wordt.

Er wordt ook wel veel verwacht van Bale (21). Wales verloor de eerste twee wedstrijden in Groep G in de strijd om kwalificatie voor het EK 2012 en moet dus bij Zwitserland punten gaan pakken. Dat ziet ook bondscoach Brian Flynn; hij verwacht dat Bale zijn borst nat kan maken. “De Bulgaren zorgden voor dubbele dekking tegenover hem. Hij krijgt een speciale behandeling waar hij zich in moet zien te redden”, aldus de keuzeheer tegenover diverse Britse media.

Volgens Flynn moet Bale de rest van zijn carrière rekening houden met die ‘speciale behandeling’ door de tegenstanders. “Hij moet slim spelen, want hij is niet snel genoeg om zichzelf uit zulke situaties te redden. Hij heeft een grote verantwoordelijkheid, nu hij is gebombardeerd tot belangrijkste speler van Wales. Ik vertelde op zijn vijftiende dat hij een speciale jongen was. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog meer gaat laten zien in de aankomende jaren.”

Bezig met laden …