voetbalzone

Bale opnieuw verkozen tot Speler van het Jaar in Wales

Gijs Freriks09 nov 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2016, 06:00
Advertentie

Gareth Bale is in Wales voor de zesde keer in zeven jaar verkozen tot Speler van het Jaar. De 27-jarige rechtsbuiten van Real Madrid won met zijn club de Champions League en schopte het met zijn land tot de halve finale op het EK.

/

“Het is een eer om deze prijs te winnen, maar ik had het niet zonder mijn medespelers gekund. Het is een geweldig jaar geweest dat ik hoop te evenaren”, zo wordt Bale geciteerd door de Daily Mail. “Het is altijd leuk om bij de jongens te zijn, want we gaan graag met elkaar om en als er gewerkt moet worden, zet iedereen zijn beste beentje voor.”

“We zorgen er dan voor dat we presteren”, lijkt Bale te doelen op zijn collega-internationals. “Ik kan deze individuele prijzen niet winnen zonder mijn ploeggenoten, maar het belangrijkste blijft het winnen van prijzen met het team. Het was geweldig om de Champions League te winnen, maar het EK was het hoogtepunt. Wat we toen hebben meegemaakt, dat blijft voor eeuwig in ons geheugen gegrift.” Joe Allen van Stoke City werd door de fans en de spelers overigens verkozen tot de beste van het jaar en Ethan Ampadu van Exeter City mag zich een jaar lang het grootste talent uit Wales noemen.

Bezig met laden …