voetbalzone

Bale stookt vuurtje op: ‘Wij hebben meer passie en trots dan Engeland’

Gijs Freriks11 jun 2016, 10:40
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2016, 10:40
Advertentie

De nationale ploeg van Engeland lijkt de favoriet te zijn om Groep B te winnen, maar daarachter strijden Slowakije, Rusland en Wales om de tweede plaats. Gareth Bale kijkt alvast uit naar de wedstrijd van donderdag in Lens tegen the Three Lions, zo vertelt de aanvaller in the Guardian.

/

De 26-jarige Bale spreekt van een amazing game: “Het is voor mij waarschijnlijk de wedstrijd die er uitspringt in de poule, het is het duel waar we naar uit kijken. De druk ligt niet bij ons. Wij stappen gewoon het veld in met het geloof dat we hen kunnen verslaan. Zij geloven weer dat zij ons kunnen verslaan. Ik ben ervan overtuigd dat het een mooie wedstrijd wordt”, aldus de linkspoot.

“Het is als het ware een derby en van vijanden wil je nooit verliezen. Ik denk dat wij veel meer passie en trots over ons hebben dan Engeland. We gaan dat sowieso proberen te laten zien”, gaat Bale verder, die eraan toevoegt dat hij nooit voor Engeland zou kunnen uitkomen. Ook niet als hij zich met Wales nooit had geplaatst voor een eindtoernooi. “Nee. Ik zou nooit voor Engeland spelen. Als je Welsh bent, voel je meer trots en passie dan wie dan ook.”

“Het is moeilijk te omschrijven, maar wij voelen die trots en passie gewoon. Kijk naar het volkslied: iedereen zingt mee, het hele stadion. Ik weet nog dat we een maand of twaalf geleden tegen België speelden. De wedstrijd liep op zijn einde en opeens begon iedereen in het stadion het volkslied te zingen. Ik denk niet dat zoiets ook bij een ander land zou gebeuren.” Wales wordt overigens gecoacht door Chris Coleman, die tussen 1992 en 2002 zelf 32 keer uitkwam voor zijn land.

De 31-jarige verdediger Ashley Williams zegt dat Coleman belangrijk is voor the Dragons: “Hij is goed, hij is emotioneel. Als we het niet goed doen, is hij vaak rustig, maar als we het wel goed doen, kan hij behoorlijk emotioneel zijn. Hij is een goede motivator, dat is het belangrijkste. Hij is een gepassioneerde Welshman. Hij houdt van Wales van zijn spelersgroep en als speler heb je ook het gevoel dat je voor hem speelt. Hij zorgt ervoor dat het in iedere wedstrijd klopt. Alles komt uit zijn hart”, aldus Williams.

Bezig met laden …