voetbalzone

Bale uitgeroepen tot Welsh Speler van het Jaar

Erik van Dam04 okt 2010, 23:03
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2010, 23:03
Advertentie

De carrière van Gareth Bale zit behoorlijk in de lift. De 21-jarige linksback van Tottenham Hotspur is maandagavond uitgeroepen tot Speler van het Jaar in zijn vaderland Wales. Het is voor de verdediger de eerste keer dat hij die prijs kreeg uitgereikt. Tijdens een ceremonie in het Cardiff City Stadium werd zijn naam bekendgemaakt als winnaar.

/

Bale is bezig aan een indrukwekkend kalenderjaar. Hij speelde vrijwel alles mee bij de Spurs en zag zijn naam vaker voorbijkomen en gelinkt worden aan verschillende Europese topclubs. Ook voerde hij zijn interlandtotaal op naar 25 caps en tekende hij een verbeterd contract bij zijn club. Mede dankzij zijn inzet en prestaties besloot Tottenham het voorgaande seizoen op een knappe vierde plaats in de eindrangschikking. De opmars van Bale in de Premier League leidde er al toe dat zijn trainer, Harry Redknapp, publiekelijk stelling nam inzake de toekomst van zijn snelle back.

“Ik las in de kranten dat het spel van Gareth de aandacht al heeft getrokken van andere clubs. Inclusief Real Madrid en de trainer daar, een zekere José Mourinho. José herkent een goede voetballer zeker als hij hem ziet, maar wij laten Bale niet gaan. Mourinho mag zo veel naar Bale kijken als hij wil, maar hij krijgt hem niet”, sprak Redknapp klare taal. Aaron Ramsey (19) van Arsenal werd, net als vorig jaar, uitgeroepen tot Jonge Speler van het Jaar. Hij staat sinds februari aan de kant met een zware blessure, maar dat kon niet verhinderen dat men in Wales hoge verwachtingen heeft van de middenvelder.

Bezig met laden …