voetbalzone

Bale wil naar Frankrijk: ‘Dat staat op nummer één op mijn verlanglijstje’

Peter Nusselder13 jun 2015, 15:50
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2015, 15:50
Advertentie

Als speler van de nationale ploeg van Wales zit deelname aan een groot toernooi er doorgaans niet in; Ryan Giggs won tijdens zijn imposante carrière bij Manchester United de ene hoofdprijs na de andere, maar was nooit aanwezig tijdens een EK of een WK. Dat lijkt de Welshman nu wel te lukken.

voetbalzone

De ploeg van bondscoach Chris Coleman zette vrijdagavond een flinke stap in de rachting van het EK van 2016 in Frankrijk, door België te kloppen; in Cardiff werd de voornaamste concurrent met 1-0 verslagen, door een doelpunt van Real Madrid-aanvaller Gareth Bale. De linkspoot hoopt dat zijn droom werkelijkheid wordt en dat hij en zijn ploeggenoten er inderdaad in slagen om kwalificatie af te dwingen.

“Ik wil met Wales meedoen op en eindtoernooi. Dat staat op nummer één op mijn verlanglijstje”, maakt Bale duidelijk in gesprek met Sky Sports. De vleugelspits is van mening dat zijn team goed speelde tegen de Belgen, maar waakt ondanks de veroverde koppositie voor onderschatting. “Het is verleidelijk om te denken dat we er nu al zijn, maar we hebben nog niets bereikt. We moeten blijven vechten.”

Bezig met laden …