voetbalzone

Balende Barça-bankzitter ziet vraagprijs in de zomer gehalveerd worden

Erik van Dam09 feb 2016, 09:54
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2016, 09:54
Advertentie

Het ziet ernaar uit dat Marc Bartra komende zomer definitief vertrekt bij Barcelona. Hij loopt al vanaf zijn elfde jaar rond bij de Catalaanse grootmacht en maakte veel mooie jaren mee, maar wist nooit langdurig een basisplaats te bemachtigen. Josep Guardiola liet hem debuteren, wijlen Tito Vilanova gaf hem wat meer speeltijd en onder Gerardo Martino kwam Bartra regelmatig in actie, maar Luis Enrique kiest toch liever voor anderen.

voetbalzone

Al met al speelde Bartra sinds zijn debuut in het seizoen 2009/10 in totaal 97 wedstrijden voor Barcelona. Zijn prijzenkast puilt uit, maar lang niet alle trofeeën voelen echt als de zijne omdat Bartra vaak niet meedeed. Voor aanvang van dit seizoen wilde hij eigenlijk al vertrekken uit Camp Nou, maar overtuigden Luis Enrique en Barcelona hem ervan toch aan te blijven. Zijn situatie is er echter alleen maar minder op geworden.

Dit seizoen mocht de 25-jarige verdediger in de competitie acht keer opdraven, meestentijds als invaller. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2017, maar wil volgens El Mundo Deportivo in de zomer echt zijn spullen pakken. In Bartra’s contract bij Barcelona staat een afkoopsom van 25 miljoen euro, maar de krant weet dat die gehalveerd wordt als Bartra niet een minimum aantal duels speelt dit seizoen. Hij zit nog lang niet aan dat minimum en dus is de kans reëel dat een club hem voor ongeveer 12,5 miljoen euro weghaalt.

Bezig met laden …