voetbalzone

Balende Wenger: ‘Arbiters moeten de pers na afloop ook toespreken’

Gijs Freriks05 mrt 2016, 17:15
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2016, 17:15
Advertentie

Arsenal liet zaterdag twee punten liggen tegen Tottenham Hotspur (2-2) en Arsène Wenger baalde dan ook flink. “We hebben hier veel spijt van, want het leek erop dat we de boel onder controle hadden. Maar toen kregen we een rode kaart en dat was het breekpunt in de wedstrijd”, aldus Wenger.

/

De manager uit Frankrijk doelde voor de camera van Sky Sports op de tweede gele kaart die Francis Coquelin ontving. “Hij weet dat hij een grote fout heeft gemaakt. We hadden hem in de rust nog zo gewaarschuwd. Hij moet hier snel van leren, want op het hoogste niveau moet je jezelf kunnen beheersen.” Wenger vond overigens dat Eric Dier van Tottenham ook van het veld gestuurd had moeten worden.

Dier beging een overtreding op Olivier Giroud, maar werd gespaard door Michael Oliver. “Ik kan mij daaraan ergeren. Ik snap niet waarom hij niet werd weggestuurd, kon het echt niet begrijpen. Oliver was meedogenloos voor ons en begripvol voor Tottenham. Ik vind dat scheidsrechters na de wedstrijd ook de pers toe moeten spreken. Wij worden bevraagd en dat zouden de scheidsrechters ook moeten worden. Misschien kan hij dan een en ander uitleggen.”

“Ik weet niet meer wat ik nog moet zeggen. Iedereen laat punten liggen, dus laten we afwachten hoe alles er voor het komende weekeinde uitziet. Ik ben blij met het optreden van mijn ploeg vandaag en we hebben niet verloren”, aldus Wenger. Collega Mauricio Pochettino vond dat Tottenham een ‘grote kans’ had ‘gemist’: “We hadden meer verdiend en daardoor ben ik wat teleurgesteld en gefrustreerd, maar we moeten ook trots zijn op de spelers. We moeten positief blijven.”


Bezig met laden …