voetbalzone

Ballack zorgt voor commotie bij Duitsers: ‘Ik moet er gewoon om lachen’

Gijs Freriks18 jun 2016, 15:04
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2016, 15:04
Advertentie

Joachim Löw trekt zich weinig aan van de kritiek van Michael Ballack. De oud-middenvelder zei onlangs dat de nationale ploeg van Duitsland ‘een beetje persoonlijkheid en karakter’ mist, maar daar is de 56-jarige bondscoach het niet mee eens, zo vertelde hij zaterdag op de persconferentie.

/

“Niets verrast mij meer, want de dingen herhalen elkaar constant. Deze discussie hebben we op het EK in Duitsland namelijk ook al gevoerd. Ik las vanmorgen in de krant opnieuw over de zogenaamde Führungsspieler-Diskussion en eigenlijk tovert het alleen maar een lach op mijn gezicht. In 2014 hadden we kennelijk geen leiders, maar werden we wel wereldkampioen. Daarna werden al die jongens opeens de grote leiders van het team genoemd.”

“Bastian Schweinsteiger, Mats Hummels, Jérome Boateng, Thomas Müller, Manuel Neuer, noem maar op. Nu spelen we een keer 0-0 op een toernooi en dan komt de discussie weer op gang. Eerlijk gezegd is daarmee alles wel gezegd. De spelers tonen juist grote leiderschapskwaliteiten en dat doen ze allemaal op hun eigen manier. Er wordt goed gecommuniceerd. De groep is mondig, kritisch en gaat ook goed met kritiek om. Ik vind hen wel degelijk leiders.”

Bezig met laden …