voetbalzone

'Ballenjongens? Ah, ik wist dat we vanavond iets vergeten waren'

Daniel Cabot Kerkdijk09 aug 2010, 08:22
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2010, 08:22
Advertentie

Anderlecht klaagde zaterdag na de remise tegen Charleroi (0-0) dat er in het Stade du Pays de Charleroi geen ballenjongens aanwezig waren. "Telkens de bal buiten de lijnen ging, duurde het een eeuwigheid voor we konden inwerpen", aldus Jonathan Legear. "Elke club zou ballenjongens moeten hebben."

Charleroi-trainer Jacky Mathijssen reageert in Het Nieuwsblad luchtig op de uitlatingen. "Ballenjongens? Ah, ik wist dat we vanavond iets vergeten waren." De Pro League bevestigt dat ballenjongens op het hoogste niveau niet altijd verplicht zijn. "Op velden waar er een piste rond ligt, zoals bij Zulte Waregem, is het aangewezen. Maar sommige clubs hebben ook te weinig ruimte."

"Natuurlijk kan Charleroi dat een beetje uitspelen", legt Ludwig Sneyers uit. "Een ploeg als Anderlecht wil altijd snelheid, Charleroi niet. Het is aan de scheidsrechter om het tempo te managen. Eens de spelers de bal weer in bezit hebben, moet hij ze aanmanen om sneller te spelen. Als de bal in het publiek is, kan de vierde ref ook altijd een nieuwe bal gooien, maar dan komt de eerste bal natuurlijk terug."

Bezig met laden …