Balotelli geeft Seedorf ademruimte, Tévez uitblinker bij winnend Juve

Gijs Freriks26 mrt 2014, 21:45
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2014, 21:45

Clarence Seedorf heeft weer wat lucht als trainer van AC Milan. I Rossoneri wonnen woensdagavond met 0-2 van Fiorentina en klimmen daardoor naar de elfde plaats. Juventus is en blijft daarentegen een klasse apart in de Serie A, want De Oude Dame was door een dubbelslag van Carlos Tévez te sterk voor Parma (2-1) en zette daarmee een volgende stap naar de derde Scudetto op rij.

Fiorentina - AC Milan 0-2
Milan zou Seedorf een ultimatum hebben gesteld: hij moest van Lazio en Fiorentina winnen om een ontslag af te wenden. De grootmacht speelde zondag echter met 1-1 gelijk tegen de Romeinen, maar boekte dit keer dus wel een overwinning. Philippe Mexès zette de bezoekers na een kwart wedstrijd op voorsprong: de verdediger kopte een rebound van een vrije trap van Mario Balotelli tegen de touwen. La Viola was de bovenliggende partij, maar kwam niet tot serieuze kansen. In de slotfase van de eerste helft dook Milan nog één keer gevaarlijk op voor het doel van Neto: de Braziliaanse doelman tikte een afstandsschot van Adel Taarabt over de deklat na ook een poging van Sulley Muntari te hebben gestopt.

Fiorentina kreeg in de tweede helft de eerste kansen via Alessandro Matri en Borja Valero, maar een vrije trap van Balotelli besliste de wedstrijd in Stadio Artemio Franchi. De spits, die tegen Lazio nog op de bank begon, schoot na 65 minuten zijn 12e seizoenstreffer achter Neto. Het Fiorentina van Vincenzo Montella slaagde er niet meer in om iets terug te doen. Milan boekte zijn eerste zege sinds 23 februari (Sampdoria, 0-2) en El Presidente Seedorf zit weer iets steviger in het zadel in San Siro.

Juventus - Parma 2-1
Het Juventus van Antonio Conte kan, wanneer het alle resterende competitieduels wint, een puntenrecord van 105 in de Serie A behalen. Tévez was, net als zondag tegen Catania, van grote waarde voor de regerend landskampioen. Na een kwart wedstrijd soleerde hij naar de openingstreffer en na een halfuur werkte de Argentijn een rebound tegen de netten voor de 2-0. Parma, dat op een knappe vijfde plaats staat, liet in aanvallend opzicht ook van zich spreken. Gianluigi Buffon moest redden op een schot van Alessandro Lucarelli, de 36-jarige centrumverdediger van de provincievereniging uit de kaasstad. Juventus wist dat de overwinning bij rust al in de tas zat.

Parma kwam nog wel terug via een rake volley van voormalig Juve-verdediger Christian Molinaro, maar na de rode kaart voor Amauri leek Juventus de wedstrijd simpel uit te kunnen spelen. Toch kregen de bezoekers in de slotfase nog een geweldige mogelijkheid, maar Juventus hield de drie punten in eigen huis. Parma moet hierdoor blijven wachten op zijn eerste overwinning bij Juventus sinds januari 2011.

Catania - Napoli 2-4
Napoli was al na 41 minuten volledig klaar met Catania. Duván Zapata opende na een kwartier de score en maakte zijn eerste Serie A-doelpunt; hij tikte een voorzet van José Callejón in. Laatstgenoemde was na 25 minuten zelf trefzeker en via Henrique en andermaal Zapata liepen i Partenopei uit naar een 0-4 voorsprong. De thuisploeg van Rolando Maran, die stijf onderaan staat, trof in de eerste helft tweemaal het houtwerk. Catania kwam na rust terug in de wedstrijd via Luciano Monzón en Norbert Gyoember, maar verder liet Napoli het niet meer komen. De blauwhemden herstelden zich hierdoor van de 0-1 nederlaag tegen Fiorentina van afgelopen zondag en Catania wacht nu al zes duels op een overwinning in de Serie A.