voetbalzone

'Balotelli kreeg een iPad om Angry Birds op te spelen, onze redding'

Daniel Cabot Kerkdijk08 mrt 2013, 23:20
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2013, 23:20
Advertentie
/

Mario Balotelli kwam bij Manchester City vaak om niet-sportieve redenen in het nieuws. De aanvaller maakte in januari de overstap naar AC Milan en laat in zijn eerste weken in Italië een uitstekende indruk achter. In de Eastlands herinnert men de Italiaan vooral om zijn fratsen. Ex-collega James Milner mist Balotelli. "Het was alsof we een klein kind in de kleedkamer hadden", herinnert de middenvelder zich.

"Ik mis hem eigenlijk wel", erkent Milner. "Hij was gek, hij hield ervan om het middelpunt van de belangstelling te zijn. Maar het leek wel of we iemand van twaalf jaar in het team hadden. Maar het is een goede jongen, hij doet geen vlieg kwaad en ik hoop dat hij het goed doet bij Milan. Hij heeft de kwaliteiten om tot een echt goede voetballer uit te groeien en wie weet komt hij in Italië meer tot zijn recht."

/

"Af en toe zaten er echt dagen bij dat je niet wilde dat Mario iets ging uithalen", erkent Milner. "Maar je kan hem bijna niet haten. Ook al deed hij de gekste dingen. Soms ging hij te ver en dat werd hem dan meteen duidelijk gemaakt. Dat waren dan even intense momenten, maar een half uur later bood hij altijd zijn excuses aan", verzekert Milner, die nog een mooie anekdote over Balotelli heeft.

"Met Kerst hadden we een evenement voor kinderen op het trainingscomplex", vertelt Milner. "Mario moest nog een half uur wachten alvorens hij iets moest doen. Iedereen dacht: 'wat moeten we nu met Mario doen? Anders loopt het uit de hand'. Uiteindelijk zat hij twintig minuten bij een interview met Joe Hart en daarna kreeg hij een iPad om Angry Birds op te spelen. Dat was onze redding. Je moet hem bezighouden. Daarna was het zijn beurt om de kinderen te ontmoeten en dat was een succes."

Bezig met laden …