voetbalzone

Balotelli moet boeten na ‘provocerend en beledigend gebaar’ tegen Cagliari

Gijs Freriks27 jan 2014, 20:20
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2014, 20:20
Advertentie

Mario Balotelli heeft van de Italiaanse voetbalbond een boete van 10.000 euro gekregen. De aanvaller maakte zondag in de uitwedstrijd tegen Cagliari (1-2) een ‘provocerend en beledigend gebaar’ - zie foto - naar de supporters van de thuisploeg. Balotelli kreeg bovendien een gele kaart en mist daardoor de thuiswedstrijd van volgende week zaterdag tegen Torino.

voetbalzone

De aanvalsleider van de ploeg van Clarence Seedorf maakte het obscene gebaar nadat hij i Rossoneri vier minuten voor tijd uit een vrije trap op gelijke hoogte had geschoten. Balotelli werd steevast uitgejoeld door de fans van de club uit Sardinië. De Italiaans international staat voor Milan nu op 25 doelpunten in 38 officiële wedstrijden, maar pakte bovendien al 18 gele kaarten en 1 rode kaart.

In april 2013 moest Balotelli al drie wedstrijden brommen nadat hij tijdens een duel met Fiorentina ruzie had gemaakt met keeper Emiliano Viviano. De assistent-scheidsrechter kreeg daarop allerlei verwensingen naar het hoofd geslingerd door het woelwater van San Siro. Overigens was Balotelli in de nacht na het duel met Cagliari het nachtleven van Milaan ingedoken. Hij was in club Byblos volgens diverse media met zijn broer betrokken bij een vechtpartij.

Bezig met laden …