Balotelli schiet Italië vaster aan kop, Manolev trefzeker voor Bulgarije

Daniel Cabot Kerkdijk26 mrt 2013, 21:59
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2013, 21:59

Mario Balotelli heeft dinsdagavond wederom een puike prestatie afgeleverd namens de Italiaanse nationale ploeg. De aanvaller van AC Milan trof vorige week al doel tegen Brazilië (2-2) en nam ditmaal de volledige productie van de ploeg van Cesare Prandelli voor zijn rekening. Op bezoek bij Malta werd er hierdoor met 0-2 gewonnen en Italië liep hierdoor uit op Bulgarije, dat dankzij een doelpunt van Stanislav Manolev met 1-1 gelijkspeelde tegen Denemarken.

Malta - Italië 0-2
Italië zat al na zeven minuten op rozen in het Ta’ Qalistadion, want na een overtreding op Stephan El Shaarawy mocht de andere Rossonero Balotelli aanleggen voor zijn negende doelpunt van dit jaar; hij faalde niet: 0-1. De bezoekers gingen direct op zoek naar de tweede treffer en vonden die bijna, maar El Shaarawy mikte net naast en een doelpunt van Il Faraone werd even later afgekeurd vanwege buitenspel. Het gastland van Pietro Ghedin, die tussen 1996 en 2004 assistent-bondscoach was bij la Squadra Azzurra, liet zich echter niet onbetuigd.

Malta speelde dapper en kreeg na dik een kwartier spelen een strafschop na een overtreding van Gianluigi Buffon. De doelman herstelde zijn fout door de inzet van Michael Mifsud stijlvol te pakken. De spits had even later opnieuw geen geluk toen zijn inzet de lat raakte. Italië bleef voetballend echter wel de betere en besliste op slag van rust de wedstrijd door andermaal Balotelli. Super Mario schoot beheerst binnen na een goede voorzet en dito actie van Mattia De Sciglio. Behoudens een goede kans voor Emanuel Giaccherini gebeurde er in de tweede helft niets meer. Italië hield de bal in de ploeg en trok de zege over de streep.

Denemarken - Bulgarije 1-1
Bulgarije had wellicht gehoopt op de koppositie in Groep B, maar lijkt zich te moeten focussen op een wildcard. De ploeg van Luboslav Penev kwam op bezoek bij Denemarken kort na rust op voorsprong door een doelpunt van Stanislav Manolev. De rechtsachter van Fulham kwam na een voorzet vanaf de linkerflank voor zijn man en tikte binnen: 0-1. Lang kon het Balkanland echter niet van die voorsprong genieten, want Daniel Agger streepte na een uur een strafschop kiezelhard binnen: 1-1. Door dat punt staat Bulgarije nu drie punten achter op Italië.