voetbalzone

Balotelli slaat terug: ‘Krijg ik nu overal de schuld van?’

Erik van Dam25 jun 2014, 15:32
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2014, 15:32
Advertentie

Het WK 2014 is bepaald niet het toernooi van Mario Balotelli geworden. De 23-jarige spits scoorde in de openingswedstrijd tegen Engeland, maar bleef daarna droog staan tegen zowel Costa Rica als Uruguay. Hij werd van meerdere kanten fel bekritiseerd, maar slaat nu zelf ook terug. Super Mario vindt het niet terecht dat hij nu ‘weer’ alle kritiek op zijn bordje krijgt en vraagt zich af waarom hij zo afgekraakt wordt.

voetbalzone

Op zijn Instagram-account plaatst Balotelli een foto van zichzelf met daarbij een lange begeleidende tekst. Daniele De Rossi sabelde de aanvaller neer, Cesare Prandelli zei dat hij de schuld draagt voor het selecteren van Balotelli en de Italiaanse kranten schreven dat Balotelli het compleet verkwanselde in de tweede wedstrijd tegen Costa Rica. De AC Milan-aanvaller vindt het allemaal vrij oneerlijk.

“Ik ben Mario Balotelli, ik ben 23 jaar en ik heb er niet zelf voor gekozen een Italiaan te zijn. Ik wilde het wel graag, want ik ben in Italië geboren en heb er altijd gewoond. Ik wilde ontzettend graag meedoen aan het WK, maar nu ben ik verdrietig, boos en teleurgesteld in mezelf. Ja, ik had moeten scoren tegen Costa Rica, dat klopt. Maar wat nu? Krijg ik nu overal de schuld van?”, vraagt de spits van de Italianen zich hardop af.

“Ik wil deze keer niet alleen alle schuld in de schoenen geschoven krijgen. Ik heb alles wat ik had gegeven en heb geen fouten gemaakt. Zoek dus een andere reden, want ik heb een zuiver geweten en ga met opgegeven hoofd verder. Ik heb alles gegeven voor mijn land. Maar misschien ben ik geen Italiaan, zoals sommigen van jullie zeggen”, werpt Balotelli tegen. “Afrikanen zouden een broeder nooit afkraken, nooit! Op dat gebied lopen wij jaren vooruit. Zulke zaken zijn een schande, niet iemand die een kans mist of wat meer of minder loopt”, foetert Balotelli.

Bezig met laden …