voetbalzone

Bandovic: 'Als Olympiakos als een team werkt, kunnen we doorbekeren'

Bart Kruyt16 mrt 2010, 19:54
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2010, 19:54
Advertentie

Olympiakos Piraeus zal zich woensdagavond maximaal moeten inspannen om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League. De Grieken verloren in eigen huis met 0-1 van Girondins Bordeaux en moeten deze achterstand in Frankrijk zien weg te poetsen. De statistieken geven Olympiakos weinig kans: in de historie van de Champions League gebeurde het pas één keer eerder dat een ploeg in de knock-outfase de eerste wedstrijd thuis verloor, maar alsnog doorbekerde.

In het Griekse kamp blijft men, logischerwijs, strijdbaar. “We beginnen slechts aan de tweede helft van deze wedstrijd”, zei Bozidar Bandovic, de trainer van Olympiakos. “Bordeaux staat op voorsprong, maar wij zullen er alles aan doen om ons te kwalificeren voor de volgende ronde. Deze wedstrijd is erg belangrijk, omdat we ons graag bij de beste acht van Europa willen voegen. In de heenwedstrijd waren we ongelukkig, maar als we als een team werken kunnen we een goed resultaat neerzettem.”

De supporters van Olympiakos hopen op een geniale ingeving van vleugelspeler Jaouad Zairi, de smaakmaker van het Griekse elftal. Zairi speelde jarenlang in Frankrijk en hoopt in Bordeaux een succesje te kunnen boeken. “De wedstrijd is nog niet gespeeld”, zei ook hij. “Bordeaux heeft een goed team, maar we kregen in de thuiswedstrijd kansen en we zullen proberen om ook in de uitwedstrijd gevaarlijk te worden. We hebben niets te verliezen, dus we gaan vol op de aanval spelen.”

Bezig met laden …