voetbalzone

‘Bange buitenlandse Newcastle-spelers adviseren familie thuis te blijven’

Daniel Cabot Kerkdijk05 mei 2015, 09:31
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2015, 09:31
Advertentie

Newcastle United leek rondom de jaarwisseling redelijk zeker van lijfsbehoud, maar de resultaten in het nieuwe kalenderjaar zijn ronduit bedroevend. Een alarmerende reeks van acht nederlagen op rij heeft ervoor gezorgd dat the Magpies, met nog drie wedstrijden te gaan, in degradatiegevaar verkeren. Britse media schrijven dat tal van voetballers inmiddels aan hun familie hebben verteld dat ze St James’ Park de rest van het seizoen moeten mijden.

voetbalzone

Twee van de drie resterende wedstrijden worden voor eigen publiek afgewerkt: zaterdag tegen West Bromwich Albion en op de slotdag tegen West Ham United. Diverse buitenlandse spelers zouden inmiddels bang zijn geworden om in het eigen stadion met de boosheid van supporters te worden geconfronteerd en daarom hun vrouwen, vriendinnen en families hebben geadviseerd om dit seizoen niet meer naar het stadion te komen.

De supporters van Newcastle hebben het helemaal gehad met de teleurstellende prestaties onder leiding van John Carver en zetten grote vraagtekens bij de mentaliteit van de spelers. In de voorbije weken werd er hevig geprotesteerd en werden er zelfs wedstrijden gemeden. Zo kreeg Carver het tijdens de 2-3 nederlaag tegen Swansea City aan de stok met supporters en werden Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en consorten verbaal belaagd. Newcastle won dit jaar slechts één thuiswedstrijd, op 28 februari tegen Aston Villa.

Bezig met laden …