voetbalzone

Bankbiljet kost Valderrama tien duels

08 nov 2007, 06:33
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2007, 06:33
Advertentie
Carlos Valderrama zal voorlopig niet meer alle aandacht opeisen aan de zijlijn. De tuchtcommissie van de Colombiaanse voetbalbond heeft de assistent-trainer van Júnior voor tien duels geschorst en een flinke boete opgelegd.

De oud-international haalde vorige week de voorpagina´s door in het duel met América uit Cali in woord en gebaar duidelijk te maken dat scheidsrechter Óscar Ruíz was omgekocht. De tegenstander kreeg namelijk een strafschop mee en de voormalige vedette wapperde opzichtig met een bankbiljet van 50.000 pesos (ongeveer dertien euro) om aan te geven dat Ruiz geld had aangenomen.

De arbiter, die Valderrama onmiddelijk de rode kaart toonde, liet deze week in een reactie weten nooit geld te hebben aangenomen en te goeder trouw te zijn. Daarnaast zou hij gerechtelijke stappen ondernemen tegen De Witte Gullit. De voetbalbond besloot overigens ook dat Júnior één wedstrijd zonder publiek moet spelen, nadat opstootjes het duel ontsierden.

De clubleiding van Júnior excuseerde zich al voor het gedrag van Valderrama en ook de reactie van trainer Luis Grau was niet mals. “Dit soort dingen gebeuren als je niet veel bagage hebt in een dergelijke functie.”
Bezig met laden …