voetbalzone

Bankzitter overweegt vertrek bij Bayern en wil ‘luisteren’ naar clubs

Gijs Freriks30 mrt 2014, 10:45
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2014, 10:45
Advertentie

Xherdan Shaqiri staat open voor een vertrek bij Bayern München. De 22-jarige aanvaller heeft bij de landskampioen veel concurrentie en wil meer minuten maken. TZschreef onlangs dat de Zwitser volgend seizoen wordt gestald bij Borussia Mönchengladbach, maar daar lijkt niets van waar te zijn. Shaqiri sluit een binnenlandse transfer immers uit.

voetbalzone

“Dat is niet aan de orde”, zegt de linkspoot in gesprek met Blick. “Alles buiten Bayern is in de Bundesliga een stap terug en dat wil ik niet. Ik heb bewezen dat ik goed genoeg ben om bij Bayern in de basis te staan.” Shaqiri, die in de zomer van 2012 voor bijna 12 miljoen euro de overstap maakte van FC Basel naar Beieren, staat dit seizoen op 6 doelpunten en 2 assists in 16 competitiewedstrijden.

Die cijfers stemmen Shaqiri niet volledig tevreden: “Je bent altijd teleurgesteld als je op de bank zit. Het is duidelijk, ik wil meer spelen. Ik heb een leeftijd bereikt waarop ik vaker moet voetballen, maar op het moment ben ik wel tevreden. Ik heb mij bij Bayern goed ontwikkeld. Ik merk dat de club op mij rekent en dat ik een hoge marktwaarde vertegenwoordig, maar de andere spelers doen dat ook. Daarom ga ik luisteren als er een topclub voor mij komt.”

Shaqiri is tot dusver in verband gebracht met Gladbach, Borussia Dortmund, Juventus, Fiorentina, Internazionale, AS Roma, Lazio, Atlético Madrid, AS Monaco en Liverpool. Het contract van Shaq loopt in de Allianz-Arena nog tot de zomer van 2016 door. “Ik moet geen club ‘vinden’, want het is afwachten of er wel een club komt. Het WK staat voor de deur”, besluit de 31-voudig international, 8 doelpunten.

Bezig met laden …