voetbalzone

Bankzitter van Ajax baalt: ‘Dit is niet leuk, hier doe je het niet voor’

Thijs Post01 dec 2015, 09:00
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2015, 09:00
Advertentie

Nick Viergever is geen basisspeler bij Ajax, maar zaterdag krijgt hij mogelijk weer een kans in het eerste team. Jaïro Riedewald is geschorst voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen en dat zorgt er mogelijk voor dat Viergever mag spelen. Maandag kwam hij met Jong Ajax nog in actie tegen zijn ex-werkgever Sparta Rotterdam.

voetbalzone

“Dit is niet leuk, hier doe je het niet voor”, zegt Viergever tegen FOX Sports. “Zaterdag komt misschien mijn kans, omdat Jaïro geschorst is. Dan zijn dit soort potjes nodig om het gevoel van wedstrijdritme te krijgen. Alleen trainen en niet beloond worden met een wedstrijd, dat is ook niks.”

Tegen Sparta was het een bijzondere wedstrijd voor Viergever, omdat hij voor de club uit Rotterdam een speciaal plekje in zijn hart heeft. “Maar als je speelt, dan wil je winnen”, zegt hij over de krachtmeting, die in 1-1 eindigde. Ricardo van Rhijn, een andere speler die bij de hoofdmacht uit de gratie is geraakt, maakte een eigen doelpunt. “Daar kan hij niks aan doen”, vindt Viergever.

Bezig met laden …