voetbalzone

Bankzitter van Arsenal met EK-wens in gesprek met AS Roma

Bart Kruyt06 jan 2016, 19:15
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2016, 19:15
Advertentie

Mathieu Debuchy is op weg naar de uitgang bij Arsenal. De vleugelverdediger komt door de concurrentie van Héctor Bellerin nauwelijks aan spelen toe en omdat hij het EK in Frankrijk absoluut wil meemaken, heeft hij aan zijn landgenoot Arsène Wenger gevraagd of hij mag vertrekken. Wenger is bereid om mee te denken met Debuchy, die inmiddels in gesprek is met AS Roma.

voetbalzone

De Daily Mirror weet dat Debuchy toestemming heeft gekregen om al te onderhandelen met Roma, ook al zijn de clubs er nog niet met elkaar uit. Walter Sabatini, de technisch directeur van Roma, zal de gesprekken met Arsenal snel opstarten. Het is onduidelijk of Roma Debuchy gaat huren, wat het meest logisch lijkt, of gaat kopen.

De dertigjarige Debuchy maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Newcastle United naar Arsenal en begon als basisspeler bij zijn nieuwe club. De rechtsback raakte echter geblesseerd en werd vervangen door Bellerin, die zijn basisplaats niet meer af gaf toen Debuchy weer fit was. De 27-voudig Frans international speelde dit seizoen maar twee competitiewedstrijden.

Bezig met laden …