Barazite speelt hoofdrol in overwinning van FC Utrecht op Excelsior

Daniel Cabot Kerkdijk06 nov 2016, 13:25
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2016, 13:25

FC Utrecht heeft zondag zonder veel problemen Excelsior aan de zegekar gebonden. Na een saaie eerste helft hadden de Domstedelingen aan een sterke openingsfase in de tweede helft genoeg om de equipe van trainer Mitchell van der Gaag te verslaan: 2-1. Door de driepunter heeft FC Utrecht nu zestien punten, Excelsior verloor voor de zesde maal op rij en blijft zodoende op tien punten steken.

/

De eerste minuten waren niet heel interessant in De Galgenwaard. De thuisploeg probeerde Excelsior te verleiden tot het maken van fouten, maar slaagde hier niet in. Het gevolg was een saai schouwspel waarin het wachten was op het eerste doelgevaar, waarvoor Mike van Duinen als eerste zorgde. De aanvaller van Excelsior kwam goed voor zijn man na een snelle voorzet van Khalid Karami, maar de inzet werd knap gekeerd door Robbin Ruiter.

Vijf minuten later was het zijn collega aan de andere kant die de eerste grote kans van de gastheren onschadelijk maakte. Sofyan Amrabat stuurde Giovanni Troupée diep en de rechtsback schoot uit een moeilijke hoek op doel. Met beide vuisten keerde Tom Muyters de inzet. Hierna zakte het niveau van de wedstrijd tot een bedenkelijk niveau. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar men kon maar moeilijk een gaatje vinden in de hechte verdediging van Excelsior. De eerste helft leek dood te bloeden, maar het venijn zat hem in de staart. Op slag van rust schoot Amrabat op doel en verraste hiermee Muyters. De goalie was geklopt, maar werd gered door de paal, waar de bal op uiteenspatte. Even later was Utrecht weer vlakbij de openingstreffer, maar Richairo Zivkovic kopte van dichtbij op Muyters.

/

Trainer Erik ten Hag had zijn ploeg ongetwijfeld aangespoord om door te borduren op de uitstekende slotminuten van het eerste bedrijf, want Utrecht schoot uit de startblokken in de tweede helft. Barazite ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en bediende Yassin Ayoub. De linkspoot twijfelde niet en met een hard schot tekende hij de 1-0 aan. De thuisploeg was duidelijk bevrijd en ging door de voorsprong makkelijker voetballen en dat resulteerde in de 55ste minuut in de 2-0. Sébastien Haller bleef sterk op de been en zag Barazite veel vrijheid hebben op het middenveld. De spelmaker stoomde met de bal op en trof van zo’n twintig meter hard het doel.

In de ruim dertig minuten die er nog te spelen waren, probeerde Excelsior zich terug in de wedstrijd te knokken en dit lukte ruim vijf minuten voor het affluiten. Nadat Haller twee grote kansen had gemist, trof Stanley Elbers wel doel. De invaller reageerde alert nadat een voorzet van Nigel Hasselbaink via Van Duinen voor zijn voeten belandde. Met zijn doelpunt bracht de spits niet alleen de spanning terug in het duel, ook zorgde hij ervoor dat men na vier wedstrijden zonder doelpunt eindelijk weer eens konden juichen. Het doelpunt leidde niet tot een heftig slotoffensief, waardoor FC Utrecht de overwinning niet meer liet glippen.