voetbalzone

Barazite stelt Pot teleur en kiest voor kans bij Marokkaanse ploeg

Bart Kruyt02 okt 2012, 14:30
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2012, 14:30
Advertentie

Nacer Barazite heeft zijn laatste wedstrijden in het Oranje shirt van Nederland gespeeld. De aanvaller werd vorige week nog opgenomen in de voorlopige selectie van Cor Pot voor de aankomende duels met Jong Slowakije, maar Barazite zal in de play-offs niet in actie komen voor Jong Oranje. Hij heeft namelijk besloten om voor Marokko uit te komen.

/

Omdat Barazite nog niet voor het 'grote' Oranje gespeeld heeft, kon hij de overstap nog maken. "Ik heb voor de vertegenwoordigende teams van Nederland gespeeld", noteerde Voetbal International uit de mond van de 22-jarge Barazite. "Dat was toen en het heeft me geholpen me te ontwikkelen. Maar nu heb ik mijn keuze gemaakt. Ik ga voortaan voor Marokko spelen."

Barazite werd geboren in Arnhem, maar heeft Marokkaans bloed door zijn aderen stromen. Hij hoopt dat hij op 12 oktober kan debuteren voor de Leeuwen van de Atlas , die dan tegen Mozambique spelen in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup. Op 29 februari droeg de spits van AS Monaco voor het laatst het shirt van Jong Oranje, tegen Schotland.

Bezig met laden …