voetbalzone

Barazite tekent contract bij Monaco: 'Dit is geen tweede Manchester City'

Daniel Cabot Kerkdijk24 jan 2012, 05:50
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2012, 05:50
Advertentie

Nacer Barazite treedt in de voetsporen van oud-Ajacied Ruud Suurendonk. De 21-jarige Nederlander heeft zich voor meerdere jaren aan AS Monaco verbonden. De Monegasken bevinden zich in de onderste regionen van de Ligue 2, maar de Russische miljardair Dimitri Rybolovlev heeft grote plannen. "De plannen van de mensen bij Monaco hebben me enorm aangesproken. Dit wordt geen tweede Manchester City", claimt Barazite in De Telegraaf.

/

"Hier zitten mensen die op een normale, sportieve manier omhoog willen", geeft de ex-(jeugd)speler van NEC, Arsenal, Vitesse en Austria Wien aan. "Het is een prachtig project waar jonge, talentvolle spelers bij worden gezocht." Austria Wien is ook blij; de Oostenrijkse club ontvangt ruim drie miljoen euro voor een speler die een half jaar geleden min of meer gratis overkwam van Arsenal. "Austria Wien dacht dat het in één keer de loterij had gewonnen. Voor die club is het ook een prachtige transfer."

"Ik heb ook lang getwijfeld of dit een goede stap zou zijn", erkent Barazite in het dagblad. "Maar na mijn bezoek aan Monaco en de ontmoeting met de mensen die de club opnieuw groot willen maken, wist ik dat dit geen snelle jongens waren die hun geld maar over de balk gooien. Er worden nog meer aankopen gedaan en we willen zo snel mogelijk de stap omhoog naar Ligue 1 maken." AS Monaco staat momenteel achttiende, drie punten onder de rode streep.

Bezig met laden …