voetbalzone

Barça-belofte heeft gekozen: ‘Vaderlandsliefde kan niet worden gekocht’

Peter Nusselder09 sep 2014, 11:19
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2014, 11:19
Advertentie

Een paar maanden geleden was Munir El Haddadi nog ‘slechts’ een speler van Barcelona B, maar inmiddels heeft de negentienjarige aanvaller zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van de Catalanen, speelde hij mee bij Spanje Onder-21 en mag hij zich nu ook Spaans A-international noemen.

voetbalzone

De belofte kwam maandag tijdens het EK-kwalificatieduel met Macedonië binnen de lijnen als vervanger van Koke. El Haddadi heeft een Marokkaanse vader en had dus ook voor een andere interlandcarrière kunnen kiezen. Ezzaiki Badou, de bondscoach van Marokko, is niet blij dat de getalenteerde aanvaller voor Spanje heeft gekozen. Toch weet Badou dat hij niet anders kan dan zich bij de beslissing neerleggen.

“Vaderlandsliefde kan niet worden gekocht of gehuurd”, heeft de voormalig doelman van Real Mallorca laten weten in de Spaanse media. “We hebben zijn staatsburgerschap nooit afgewezen. De Marokkaanse voetbalbond heeft enige tijd geleden contact gehad met Munir en zijn familie, we hebben hem de tijd gegeven om na te denken. Maar nu hij voor Spanje heeft gespeeld is er geen weg terug meer”, weet Badou.

Bezig met laden …