voetbalzone

Barça-deal van vijftig miljoen euro in de maak: ‘De club waar ik opgroeide’

Yanick Vos06 jun 2017, 21:15
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2017, 21:15
Advertentie

Héctor Bellerín wordt al geruime tijd in verband gebracht met een terugkeer naar Barcelona. De rechtsback maakte op jonge leeftijd de overstap naar Arsenal en sinds zijn grote doorbraak bij the Gunners wordt al gesproken over een terugkeer. Na het vertrek van Dani Alves naar Juventus werden de geruchten over een terugkeer heviger, maar bleef een transfer uit. Aankomende zomer zou het er dan eindelijk van moeten komen. Bellerín wil een vertrek uit Londen niet uitsluiten.

Bellerín hecht veel waarde aan het spelen in de Champions League en juist voor die competitie wist Arsenal zich niet te plaatsen. Ernesto Valverde, de nieuwe trainer van de Catalanen, zou volgens de Daily Mirror groen licht hebben gekregen om vijftig miljoen euro uit te geven aan de rechtsback, die Camp Nou in 2011 verliet. Sinds Arsenal-trainer Arsène Wenger is overgestapt naar het 3-4-3-systeem komt de Spaans international minder aan spelen toe. “Je weet nooit wat er gaat gebeuren”, reageert Bellerín in gesprek met Mundo Deportivo. “Maar ik heb een contract en als mijn vakantie voorbij is dan keer ik hier terug.”

De verdediger doet niet veel moeite om een transfer uit te sluiten. “Iedere speler van topniveau wil in de Champions League spelen, zeker als je er al twee jaar in hebt gespeeld. We hebben ons als team niet weten te kwalificeren en dat willen we rechtzetten, maar ik herhaal: het is een belangrijke competitie. Het is mooi om te horen van de interesse van een club als Barça, de club waar ik opgroeide. Maar ik weet er niets van op dit moment. Ik ben speler van Arsenal en we zullen wel zien wat er gaat gebeuren. Ik heb nog met niemand gesproken, ook niet met de club. Er kan deze zomer veel gebeuren.”

Bezig met laden …