voetbalzone

Barça-flop na Russische topscorerstitel voor maximaal 60 miljoen naar Saudi's

Jan Hoeksema24 jul 2023, 10:14
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2023, 10:14
Advertentie

Malcom gaat een dezer dagen de overstap naar Saudi-Arabië maken, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano maandag. De Braziliaanse buitenspeler is al persoonlijk akkoord met Saudi Pro League-club Al-Hilal. Zijn huidige werkgever Zenit Sint-Petersburg kan volgens de Italiaanse journalist een bedrag tussen de 55 en 60 miljoen bijschrijven.

Malcom was afgelopen seizoen behoorlijk op schot in de Russische competitie. In 27 wedstrijden wist de 26-jarige rechtsbuiten, die ook op de linkerflank uit de voeten kan, 23 keer het net te vinden en gaf hij 7 assists. Daarmee werd de Braziliaan topscorer van Rusland, met 3 doelpunten meer dan Spartak Moskou-aanvaller Quincy Promes. Tevens hielp Malcom op deze manier Zenit aan het vijfde kampioenschap op rij.

De linkspoot is sinds de zomer van 2019 actief in Rusland. Destijds transfereerde hij voor zo'n veertig miljoen van Barcelona naar Zenit. In zijn enige seizoen voor de Catalanen wist Malcom geen indruk te maken en kon hij slechts sporadisch op een basisplaats rekenen. Voor zijn transfer naar Spanje speelde Malcom nog voor Girondins de Bordeaux en Corinthians. Afgelopen juni maakte de rechtsbuiten daarnaast zijn debuut voor het nationale team van Brazilië.

In Saudi-Arabië kan Malcom teamgenoot worden van onder meer Kalidou Koulibaly, Sergej Milinkovic-Savic en Rúben Neves, die alle drie eerder deze zomer al de overstap naar Al-Hilal maakten. Ook Aleksandar Mitrovic van Fulham staat op het punt te tekenen voor de club van trainer Jorge Jesus.

Bezig met laden …