voetbalzone

‘Barça gaat ver voor Messi en loost aankopen van 60 en 25 miljoen’

Rian Rosendaal04 jul 2021, 11:07
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2021, 11:07
Advertentie

Barcelona is nog niet klaar met het verkopen van spelers. Volgens Mundo Deportivo mogen Samuel Umtiti en Miralem Pjanic zelfs gratis vertrekken uit het Camp Nou, ondanks doorlopende contracten tot respectievelijk 2023 en 2024. Barcelona wil de salarishouding op orde brengen om te kunnen voldoen aan de strenge regels van LaLiga. Daarnaast wil men geld vrijmaken om Lionel Messi een nieuwe verbintenis aan te kunnen bieden. De aanvaller is vanwege het aflopen van zijn contract per 1 juli officieel clubloos.

Barcelona maakte in de zomer van 2020 zestig miljoen euro over voor Pjanic, met Arthur Melo die de omgekeerde weg bewandelde richting Juventus. In zijn eerste jaar in Spanje wist de Bosnische middenvelder maar zelden te overtuigen, waardoor de club bereid is om hem tussentijds te laten vertrekken. Pjanic klaagde in december over het gebrek aan speeltijd bij Barcelona, tot ergernis van Ronald Koeman. De trainer sprak de middenvelder aan op diens uitspraken en deelde een waarschuwing uit. In de Spaanse media wordt al langer gesproken over het feit dat Koeman van de routinier af wil.

Umtiti staat aan de vooravond van zijn zesde seizoen als speler van Barcelona. Mede door blessureleed kende de centrale verdediger zware tijden en het lijkt er niet op dat Koeman hem als basisspeler voor de komende jaargang. Voor Umtiti werd in 2016 25 miljoen euro neergelegd. Net als Pjanic strijkt de mandekker jaarlijks circa acht miljoen euro op. Volgens Mundo Deportivo is Umtiti niet van plan om Barcelona zomaar te verlaten, omdat hij wil blijven vechten voor zijn kans onder Koeman.

Pjanic is al genoemd bij Paris Saint-Germain, Juventus en Internazionale, terwijl Umtiti in beeld is bij Olympique Marseille. Barcelona neem reeds afscheid van Konrad de la Fuente (Marseille), Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Juan Miranda (Real Betis) en Matheus Fernandes, wiens doorlopende contract werd ontbonden. Daarnaast is het niet uitgesloten dat Ousmane Dembélé vertrekt. De vleugelaanvaller moet snel laten weten of hij zijn tot 2022 wil verlengen, anders wordt hij op de transferlijst geplaatst.

De spelers van Barcelona gaan overigens niet akkoord met een salarisverlaging om een nieuw contract voor Lionel Messi te financieren, zo meldde Cadena COPE zaterdag. Het beoogde nieuwe contract voor Messi past niet in de eisen van LaLiga over de balans tussen inkomsten en uitgaven, waardoor verschillende opties worden overwogen om de kosten te drukken. De mogelijkheid tot salarisverlaging van andere spelers werd volgens de radiozender voorgedragen door LaLiga.

Andere spelers zijn niet van plan om een persoonlijk offer te brengen om een langer verblijf van de sterspeler te bekostigen. "Wat is ondertekend, is ondertekend", klinkt het volgens Cadena COPE bij officiële vertegenwoordigers van meerdere zwaargewichten in de kleedkamer. Namen van spelers of belangenbehartigers worden overigens niet genoemd.

Bezig met laden …