voetbalzone

Barça haalt ‘verloren zoon’ terug en stelt afkoopclausule vast op 400 miljoen

Lars Capiau19 jul 2023, 09:31
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 09:31
Advertentie

Barcelona heeft zich versterkt met Oriol Romeu, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De 31-jarige middenvelder komt over van Girona, dat ongeveer vijf miljoen plus bonussen ontvangt voor de Spanjaard. Het jeugdproduct uit La Masia keert daarmee terug naar Barcelona en tekent een driejarig contract, tot medio 2026. De afkoopclausule stelt Barcelona op 400 miljoen euro. Pablo Torre bewandelt de omgekeerde weg: de twintigjarige middenvelder wordt tot 2024 door Barcelona verhuurd aan Girona.

Met het transfervrije vertrek van Sergio Busquets naar Inter Miami en de hevige geruchten van een vertrek van Franck Kessié naar Juventus, was los Azulgrana naarstig op zoek naar een versterking op het middenveld. Marcelo Brozovic was een belangrijke kandidaat, maar hij verruilde Internazionale voor Al-Nassr. Ook Martín Zubimendi gold als een serieuze mogelijkheid, maar de middenvelder had geen oren naar een vertrek naar Catalonië. Daarom schakelde Barça door en identificeerde het Romeu als ideale opvolger.

Afkomstig uit La Masia wist Romeu in 2010 zijn basisdebuut te maken voor Barcelona. Hij speelde uiteindelijk twee wedstrijden onder Josep Guardiola. In de wedstrijd tegen Deportivo La Coruña viel de controleur negen minuten voor tijd in, nadat hij ruim tachtig minuten naast Xavi op de bank had gezeten. De twee middenvelders worden nu dus weer herenigd. Romeu is na het aantrekken van de transfervrije Ilkay Gündogan en Iñigo Martínez de derde aanwinst voor Barcelona.

Girona weekte de defensieve middenvelder aan het begin van vorig seizoen los bij Southampton, dat 5,5 miljoen euro voor hem ontving. In het noorden van Spanje was Romeu dit seizoen een onbetwiste basisspeler. De vijfvoudig Spaans international kwam tot 34 optredens en wist daarin 2 keer te scoren. Daarvoor deed hij de nodige Premier League-ervaring op. Het shirt van the Saints verdedigde hij 256 keer, 33 keer kwam de Spanjaard uit voor Chelsea.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …