voetbalzone

‘Barça heeft veel goede middenvelders, maar ik ga vechten voor m’n plek’

Robin Bruggeman14 jun 2017, 13:19
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2017, 13:19
Advertentie

Barcelona haalde Denis Suárez aan het begin van het afgelopen seizoen terug van Villarreal en de start van de middenvelder in het Camp Nou was veelbelovend. In de tweede seizoenshelft kwam de enkelvoudig Spaans international er echter minder aan te pas en moest hij vooral genoegen nemen met een plekje op de bank. Suárez is echter niet van plan om de handdoek al in de ring te gooien.

“Aan het begin van het seizoen kwam ik veel aan spelen toe en na de kerst stak ik in een goede vorm, ik scoorde en ik creëerde voor anderen. Maar daarna stagneerde mijn ontwikkeling, ik zat minder bij het team. Er zijn veel goede middenvelders bij Barcelona, maar je moet altijd naar de positieve kanten kijken”, vertelt hij in gesprek met Marca. “Ik zit bij een geweldige club, ik heb een jaar gehad om te leren en me aan te passen en volgend seizoen zal ik alles geven. Het is mijn doel om bij Barça te slagen. Ik ga vechten voor mijn plek.”

Suárez krijgt in Ernesto Valverde te maken met een nieuwe trainer: “Er werden een hoop namen genoemd nadat Luis Enrique duidelijk maakte dat hij zou vertrekken en die van Valverde beviel mij het meest. Ik denk dat hij een verstandige trainer is. Hij heeft jonge spelers altijd de kans gegeven en maakt ruimte voor degenen die hard werken en het verdienen. Daarnaast kent hij Barça en LaLiga.”

Bezig met laden …