voetbalzone

Barça herhaalt: 'Messi niet naar Peking'

17 jul 2008, 16:21
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2008, 16:21
Advertentie
Barcelona is nog altijd niet van plan om Lionel Messi af te staan aan de Olympische voetbalploeg van Argentinie. Hoewel de Spaanse club verplicht is om Messi af te staan, blijft Barça hevig tegenstribbelen. “Wij willen hem hier houden”, herhaalde technisch directeur Txiki Begiristain in een officiële verklaring.

Messi is op het moment 21 jaar en de regels verplichten de clubs om spelers tot 23 jaar vrij te geven voor de Olympische Spelen. Barcelona is echter een andere mening toegedaan. De Spaanse grootmacht oordeelt dat het evenement onder de auspiciën van het Olympisch comité valt en dat de regels van de FIFA niet van toepassing zijn. Begiristain stelt dat Barcelona Messi nodig heeft in de voorronde van de Champions League en dat de club de Argentijn daarom niet vrij wil geven.

"De olympische gedachte is belangrijk, maar de Champions League is dat ook", stelt Begiristain. "We geloven dat we het recht hebben om hem hier te houden en hopen dat de FIFA ons daarin steunt. Hier hebben wij veel vertrouwen in. Bij Barcelona gaan we er vanuit dat we Lionel kunnen gebruiken in de voorronde van de Champions League."
Bezig met laden …